Одржан куп Крагујевца 2013

okt 31 2013

Други по реду међународни пливачки митинг „КУП Крагујевца" 2013 успешно је одржан у суботу 19. октобра, на базену СЦ „Парк“ у Крагујевцу.DSC_3764

         Иако су домаћини и организатори Пливачки клуб „Раднички“ и Град Крагујевац пред собом имали тежак задатак  да оправдају епитет најмасовнијег и најбоље организованог пливачког митинга на Балкану, и ове године „КУП Крагујевца“ окупио је више од шестстотина пливача и тридесет седам клубова из земље и региона.

         Екипно, тријумфовао је Сплитски савез спортова са 35521 бодом, док је екипа домаћина, Пливачког клуба „Раднички“ заузела друго место са 26029 бодова.

         Титула најбоље пливачице и најбољег пливача митинга такође је припала такмичарима из Сплитског савеза спортова, Сулић Мабел, која је освојила 1300 бодова и Лучев Анти са 1212.

         Пливачица ПК „Раднички“ Ксенија Јовановић била је најбоља за узраст од 14 до 15 година, док је Сара Марковић заузела треће место за узраст преко 18 година. Пливач „Радничког“ Лазар Карић такође се пласирао на треће место  за узраст 16-17 година у веома јакој конкуренцији. Међу првих десет, у свом узрасту, пласирали су се и Илија Стевановић, Никола Милосављевић, Никола Петровић,  Касија Николић и у категорији 7 година и млађи, Миа Јовановић и Димитрије Николић